Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Vi er i gang - Åpning av studieåret 2016/17

Med en fullsatt Glassgård der forventningsfulle barnehagelærerstudenter ble ønsket varmt velkommen både av ordfører, biskop og rektor, samt ledere ved studentparlamentet, linjeforeningen og fadderordningen fikk studieåret 2016/17 en flott start, trønderværet til tross.

Tradisjon tro var ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik, på plass for å ønske de nye barnehagelærerstudentene velkommen til Trondheim. Hun understreket at studentene er hjertelig velkommen som studenter i dag, men at de også er velkomne til å bli i Trondheim etter endt studietid.

Nyttstudieår02 Nyttstudieår03

Fungerende biskop Bertel Aasen ønsket også studentene velkommen og viste til høgskolens motto «Til barns beste» som Aasen omtalte som viktigere enn noen gang. Han ønsket de nye barnehagelærerstudentene gode studiedager og ville samtidig ønske dem hjertelig velkommen til en av byens mange kirker i løpet av studietiden.

Nyttstudieår04 Nyttstudieår05

«Du kommer til å klare deg fint» sa rektor ved DMMH, Hans-Jørgen Leksen, i sin tale til de nye studentene. Han minnet om at en god barndom har en viktig verdi i seg selv, men at det dessuten er en plattform for det videre livet. De tre gule rosene var på plass på talerstolen, som de alltid er når vi tar i mot nye studenter eller vi sender av gårde ferdig utdannende barnehagelærere. Rosene symboliserer tro, håp og kjærlighet, gode verdier å ha med seg når man er ny student eller ny i yrkeslivet.

Marita Bueide Watne og Ronja Alfsdatter Riise representerte Studentparlamentet ved DMMH og de ønsket de nye studentene varmt velkommen til landets beste barnehagelærerutdanning i landets beste studieby. På plass var også leder for linjeforeningen Mats Bekkevoll Uri og leder for fadderuka Quak, Joakim Granli Antonsen, som begge informerte om de mulighetene som finnes for studentene både i oppstartsukene der Quak har flere ulike arrangement og aktiviteter, og som student framover i linjeforeningen som har eget lokale på campus og dessuten arrangerer både turer, aktiviteter og festligheter underveis i studieåret.

Grete Storbæk Eriksen og Husbandet, alle lærere ved DMMH, krydret programmet med nydelige musikalske innslag under en særdeles vellykket åpning av studieåret 2016/17.


Nyttstudieår01

Publisert: 15.08.2016 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter