![helsesøsterKariJensen copy](/assets/nyheter/_868xAUTO_crop_center-center_none/32530/helsesosterkarijensen-copy.webp)
De vanligste årsakene til at studentene oppsøker helsesøster er psykososiale vansker. Tema som karakterer, sorg, kjærester, angst, depresjoner, stress, skolevansker, - alt har blitt diskutert på det lille kontoret i 2. etasje. Noen vansker er større enn andre, noen er mindre, men Kari presiserer at alle er velkomne hos henne. – Ingen problemer er for små og ingen er for store. I de tilfellene der studentene trenger mer hjelp enn hva helsesøster kan tilby henviser hun de videre.
- Nye studenter er en veldig sårbar gruppe. Mange har flyttet hjemmefra for første gang, og jeg ser at særlig i kjølvannet av Fadderuka er det mange som sliter. Noen opplever drikkepress, det blir for lite søvn og for mye sosiale aktiviteter, det kan skape mye usikkerhet.
I tillegg til å ta i mot studenter for samtaler holder Kari kurs om depresjonsmestring og om matvett i regi av SiT råd.
- Det er viktig å få etablert de gode vanene i ungdomstida, når det fremdeles er rom for bevegelse, mener Kari. I studentlivet legges grunnlaget for helsevaner man har som voksen, det blir viktig å få etablert de gode vanene.
- Man kan forebygge mye for neste generasjon hvis man fanger opp problemer i denne aldersgruppen, fastslår hun.
Helsesøster er et lavterskeltilbud. - Det skal være enkelt å stikke innom, sier Kari, og oppfordrer alle som trenger noen å snakke med til å ta turen innom kontoret hennes.
Helsesøster har kontor 230 i gangen mellom 2. etasje og Glassgården og treffes hver onsdag mellom kl. 11 og 15.