Kibsgaards sterke engasjement for lek og hennes lekne væremåte har inspirert de 14 forfatterne, som tar for seg en rekke fagområder og disipliner. Språk og lek har vært en rød tråd gjennom Kibsgaards undervisning, publikasjoner og foredrag. Hun har hatt en sentral rolle i å verne om lekens estetiske og eksistensielle kraft.
Med antologien hylles den frie leken, forstått som barns væren-i-verden og som måter å erfare og forstå verden på.
Antologien har en fenomenologisk tilnærming til lek. Den består av 12 vitenskapelige artikler som omhandler den frie lekens verdi for barnet. Boka er blant annet aktuell for ansatte i barnehager, masterstudenter og ansatte og studenter på barnehagelærerutdanningen.
Bidragsyterne har som mål å revitalisere leken som fenomen, der både orden og kaos har sin plass. De argumenterer for lekens egenverdi og lekens kilde til livsmestring, mening og helse.
Morten Sæther (red), Vibeke Glaser (red.), Sonja Kibsgaard, Kathrine Bjørgen, Svein Sando og Cecilie Dyrkorn Fodstad (red.)
I tillegg til redaktørene har følgende bidratt med hvert sitt kapittel i boka:
Hilde Merete Amundsen, Kathrine Bjørgen, Ola Harstad, Henriette Jæger, Marit Kanstad, Audun M. Kristoffersen, Børge Kristoffersen, Kari Nergaard, Torben Hangaard Rasmussen, Svein Sando og Kjetil Steinsholt.
Den frie lekens vilkår
Cecilie Dyrkorn Fodstad (red), Vibeke Glaser (red.), Morten Sæther (red.)
Universitetsforlaget 2021
ISBN: 9788215040714