Første økt denne torsdagsmorgenen var å ta opp potetene klassen satte i vår. Fra 20 settepoteter kom 3 stappfulle bøtter med store og små rotfrukter. Lærer Claudia Melis forteller om potetens historie og egenskaper mens studentene graver opp åkeren. Etterpå skal noen lage potetpasta mens andre baker poteter på bål.
- Det er veldig kjekt at vi har så mye av undervisningen vår på Frøset denne uka, det er godt med et avbrekk fra alle forelesningene. Det gjør noe med klassen også, å få være ute, enes studentene. - Turer som dette er med på å styrke samholdet i klassen.
Chaneth Mosand er glad for å være med i gruppa som skal lage gnocchi. - Det er artig å få delta i hele prosessen, fra å sette potetene i jorda til å bruke dem i matlaging, sier hun. - Her får vi knyttet sammen flere fag, observerer Ingrid Følling Eian. - Og så er det fint å gjøre noe barna kan være med på, supplerer Mai Kvåle Løvmo.
- Barna elsker å være med å lage gnocchi, forteller italienske Melis. Hun bruker sin bestemors oppskrift, og har gode minner fra barndommen og bestemors kjøkken. Kvåle Løvmo presser poteter mens Marita Ilgutubråten forteller at hun setter pris på denne formen for undervisning. - Det er litt spennende med det som er nytt.
2 NF går på en egen linje for natur og friluftsliv. Det betyr ikke at alle som går der er veldig trente, eller at de bare skal arbeide i utebarnehager.
- Jeg ønsker rett og slett å lære mer om friluftsliv sier Mosand. - Det er fint å kunne dra i gang mer uteliv i vanlige barnehager også.
Løvmo forteller at hun alltid har vært glad i friluftsliv. - Derfor er det så bra å gå denne linja, jeg går i klasse med folk som har de samme interessene som meg.