DMMH | Vår mann i Velferdstinget

Vår mann i Velferdstinget

  • Publisert: 06.09.2016
  • Oppdatert: 27.09.2016
Jørgen Gunderengen skulle ha gått i 3. året på DMMH i høst, men studiene må vente en stund.

jørgenbeachflag

Det følgende året er nemlig skolebenk og lesesal byttet ut med skrivebord og kontorfellesskap. Gunderengen har fått innvilget 1 års permisjon for å være Velferdstingets første organisatoriske nestleder. Han er også den første DMMH-studenten som er representert i Velferdstinget, men ansettelsen kom ikke overraskende på hans medstudenter.

I løpet av de to årene den 21 år gamle Buskerudmannen har gått på DMMH har han nemlig markert seg som en aktiv student med en spesiell forkjærlighet for frivillighetskultur og studentpolitikk. Gunderengen har blant annet vært fadderansvarlig i QUAK!, medlem av Kulturstyret, Velferdstinget, Pedagogstudentene og Studentrådet med mer. Nå følte han tiden var inne for å gå dypere inn i studentpolitikken. 

- Velferdstinget er en samlet stemme for alle studentene, forklarer han. Vi representerer DMMH, NTNU, BI, Høgskolen Kristiania, Fagskolen Innlandet samt Jusstudentene ved Folkeuniversitetet. Oppgaven til Velferdstinget er å ivareta og bedre velferdstilbudet for studentene i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. Vi har et flott samarbeid med Studentsamskipnaden Sit og blir en slags vakthund for dem, vi velger hvilke velferdsordninger det er behov for, hvor mye semesteravgift studentene skal betale og hva den skal brukes til. Velferdstinget bestemmer også hva Sit skal jobbe med og kan uttale oss om hvordan de skal budsjettere.

Arbeidsoppgavene favner bredt. Alt fra maten i kantinene til bygging av boliger og idrettsbygg er aktuelle saker. En stor del av budsjettet går til helserelatert virksomhet, både den fysiske og den psykiske helsen til studentene blir ivaretatt. Velferdstinget velger også representanter til flere råd og utvalg. 

- Alle kan opprette en sak til Velferdstinget, sier Gunderengen. - Vi kan hjelpe til med å skrive sakspapirer. Kom gjerne på kontoret vårt og legg fram hjertesaken din, oppfordrer han.

Jørgen ler

For å få større gjennomslagskraft på nasjonalt plan har Velferdstingene i Gjøvik, Ålesund, Trondheim, Bergen, Stavanger samt Oslo og Akershus formalisert samarbeidet. De samarbeider om felles kampanjer og en nasjonal politikk.   

- Studentpolitikken er en fantastisk inngang til studielivet, ivrer Gunderengen. - Engasjerer du deg får du et stort nettverk og har mye mindre sjanse for å bli ensom. I Trondheim finnes det en rolle for alle. Ønsker du å være engasjert er det plass til deg, sier han, og ønsker at studentene skal ha en lav terskel for å stille i råd og utvalg. 

Selv om Gunderengen kaller Velferdstinget sitt andre hjem så er han ikke ferdig med DMMH og barnehagelærerutdanningen.

- Jeg har et sterkt ønske om å jobbe med barn, forteller han. Men det har ikke alltid vært sånn. Etter planen skulle Gunderengen studere realfag på NTNU.

- Jeg ville jobbe et år før jeg startet studiene og fikk jobb i barnehage. Det ble noe helt annet enn jeg hadde forestilt meg. Pedagogikken åpnet en helt ny dimensjon for meg, og jeg bestemte meg for å bli barnehagelærer. Jeg ville gjøre en forskjell i verden. Som barnehagelærer kan du endre verden for mange barn. Det er et valg jeg ikke har angret på. 

Mens han venter på barnehagelærergraden er Gunderengen med og forandrer studietilværelsen til sine medstudenter. Det er også en rolle han trives godt med. 

I tilllegg til Gunderengen består styret i Velferdstinget av Ida Medina Jodanovic, leder, og Thomas Krogstad Eriksen, politisk nestleder. 

Jørgen nett
Hele nettverket mitt er basert på studentmassen i Trondheim, jeg føler meg som en ikke-studerende student dette året, sier Jørgen Gunderengen, DMMH student og organisatorisk nestleder i Velferdstinget.