Facebook
Gå til innholdet
Lukk
arnhild-mindre

Arnhild Heggemsli Harstad

Arnhild Heggemsli Harstad ble utdannet fra DMMH i 2015. Hun gikk på linja barnehagelærerutdanning med vekt på natur og friluftsliv.

Etter at jeg hadde noen år som vikar i barnehage var det flere av min kollegaer som så at jeg egnet meg til å bli barnehagelærer, og oppfordret meg til å søk barnehagelærerutdanningen. Jeg kjente på at dette var noe jeg mestret og jeg hadde lyst til å gjøre en forskjell for de barna som går i barnehagen, samt øke kunnskapen min om hvordan man kan jobbe for å skape en god barnehagehverdag for barna. 

Livet i barnehagen

En vanlig dag i barnehagen er fylt med lek og aktiviteter som er med på å styrke den sosiale kompetanse til barna. Som barnehagelærer ser jeg løsninger på utfordringer og undrer meg over det som er dynamikken i barnegruppa. Noe av det viktigste er å være til stede i hverdagen og gjøre en god nok jobb.  

Jeg prøver å se hva som ligger bak en handling og forstå barna, på denne måte kan jeg hjelpe dem på best mulig måte. Å skape en relasjon som er god gir meg mulighet til å legge til rette for dager som er tilpasset barnegruppa og barn som individ.

I barnehagen kan jeg dele min glede av å være ute i naturen og forhåpentligvis la det smitte over på de rundt meg. Det er et mål for meg at barna føle seg sett, hørt og bekreftet, samt føle på en profesjonell kjærlighet og omsorg.

Det er viktig med litt tull og tøys i barnehagen

Jeg trives best når jeg får være i flytsonen sammen med barna og lar meg rive inn i deres verden, når kreativiteten blomster. Humor er noe som også gir meg glede, når man kan finne på litt tull og tøys sammen med barna.  Jeg trives også godt når jeg kan ta del i organisering og planlegging av barnehagens drift.

Det er utrolig hvor mye man lærer i løpet av noen år i barnehagen, men det som slår meg hver gang er hvor stor betydning vi har for barna og familiene i møter hver dag på jobb. Dette ble så tydelig når jeg skulle bytte arbeidsplass og hadde min siste arbeidsdag i Ferista Friluftsbarnehage. Når et barn klemmer deg så lenge og aldri bli ferdig, et barn som ikke har krevd så mye av deg som voksen. Da forstår du hvilken betydning det har hatt at du har vært tilstede og vist forståelse og kjærlighet.

portretter_annonser_ny_2