Facebook
Gå til innholdet
Lukk

En jobb med mennesker i fokus

Ønsker du en hverdag som består av det samme dag etter dag, ja da bør du kanskje ikke tenke på å bli barnehagelærer.

- De som burde søke på DMMH er de som ønsker å jobbe med
mennesker, og som ønsker å jobbe med barn. Det er de
som ser for seg en hverdag som ikke er lik hver dag.

Marius Bjønness

For som barnehagelærer opplever du en hverdag med mye variasjon, selv om også faste rutiner er på plass. Barnehagehverdagen er mangfoldig, og innholdet styres både av lovverk og sentrale føringer, av de ansattes interesser og kompetanse, og ikke minst av barnas behov og ønsker. 

Hverdagen i barnehagen

Som pedagogisk leder i en barnehage skal du lage planer for barnehagehverdagen. Du skal holde foreldremøter, skrive rapporter og sørge for at de ansatte er faglig oppdaterte. Men mest av alt skal du være sammen med barna. 

Sammen i leken utforsker dere stjernehimmelen. Dere lurer på om alle insekter kan fly, dere går 17. mai-tog i nabolaget og snakker om demokratiet, dere feirer id og synger barnesanger fra mange kulturer. I skogen tenner dere bål og på lekeplassen spiller dere teater.
 

Det finnes mange typer barnehager

Vi har egne barnehager for natur og friluftsliv, det finnes utebarnehager, kulturbarnehager, mottaksbarnehager, gårdsbarnehager, barnehager som fokuserer på resirkulering og bærekraft og mye mer. Noen er private mens andre eies av kommunen. 

Barnehager kommer i alle størrelser, alt fra små familiebarnehager med fire - fem barn til store fleravdelingsbarnehager med flere hundre barn. Arbeidstiden varierer ettersom du har tidligvakt, mellomvakt eller seinvakt. 

Akkurat som barnehagehverdagen varierer også lønna ut i fra hvor du jobber og hvor lang ansiennitet og ansvar du har. Les mer om barnehagelærer og lønn

For barnehagelæreren er aldri i går likedan som i morgen.

Interessert i å finne ut mer?

Da kan du lese mer om vårt studietilbud og møte våre studenter og ansatte her:

Studietilbud   Derfor valgte vi DMMH
Publisert: 14.12.2020 15:46
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter