Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Høgskolelektor Marit Heldal er nominert som Årets Trondhjemmer!

"Årets Trondhjemmer» kan være en person som i 2021 har gjort en ekstraordinær innsats for andre, er et forbilde, har inspirert andre eller gjort en forskjell i lokalsamfunnet."
STEM PÅ MARIT HELDAL


marit-heldal-2020

Det er studentene ved DMMH som har nominert Marit Heldal til prisen Årets Trondhjemmer.


Avstemmingen starter på julaften og prisen på kr. 10 000 deles ut i løpet av romjula. 

– Jeg har aldri møtt en student jeg ikke liker. Jeg synes rett og slett de er helt utrolig herlige, sier Heldal til avisa Nidaros. Det er Nidarsos som står bak prisen som ble delt ut for første gang i fjor.

En av studentene omtaler henne som en superhelt i hverdagsklær. En annen av forslagsstillerne sier til Nidaros at hun har et hjerte av gull – hun er en foreleser som går den ekstra mila for studentene sine. 

En tydelig stemme for profesjonen

Heldal har gjort seg bemerket for sitt brennende egasjement for barn og for barnehagelærerprofesjonen.

- Jeg ønsker å bidra til å styrke barnehagelærernes profesjonelle selvfølelse slik at de kan møte i arbeidslivet med viten om egen betydning. Det å føle seg viktig og betydningsfull er avgjørende for innsats, uavhengig av alder eller rollen du fyller, sier hun. 

- Det beste ved å være lærer på DMMH er når jeg opplever prosessen som handler om studentenes faglige bevissthet. De går fra å synes at barnehagen og barn er interessante til å utvikle et faglig engasjement, fra en praktisk tilnærming til å få den faglige profesjonelle tilnærmingen, fra at dette er det artig å holde på med til å skjønne hvorfor det er viktig. 

Studentene utvikler seg mens de går her. De blir ansvarlig voksne som ønsker å gjøre en endring i barns liv. Jeg blir glad når jeg merker studentens engasjement for profesjonen, sier hun videre.

Internasjonal solidaritet

Gjennom oppbyggingen av organisasjonen Gjengen i ryggen har Heldal tatt et internasjonalt ansvar. Hun har stått i bresjen for å gi barn som lever på flukt et pedagogisk tilbud. Sammen med lokale foreldre og pedagoger, har hun tatt initiativ og bygd opp naturbarnehagen Mikros Dounias i flyktningeleiren Pikpa på den greske øya Lesbos. Barnehagen har hatt en viktig funksjon for barn med traumer og vist hvordan en god barnehage kan jobbe for integrering mellom mennesker på flukt og lokale beboere. I Mikros Dounias har greske foreldre kommet med sine barna til  flyktningeleiren, og med det vist politikere og andre, at de ønsker å være sammen med menneskene som kommer til Lesbos som flyktninger. 

- Barnehagelærere gjør en viktig innsats for den mest bærekraftige ressursen vi har, nemlig barna. Det gjelder i lokale, nasjonale og internasjonale sammenhenger. En god barnehagelærer er helt uvurderlig – barnehagelærere kan bidra til at hvert enkelt barn de møter får muligheter til å dannes og utvikle. Ikke minst vil en god barnehagelærer sikre gode muligheter for barns lek. Det er muligheter som barn på flukt blir fratatt, som det er viktig å kjempe for. Verden trenger gode barnehagelærere. Derfor er studentenes læringsmiljø så innmari viktig. Det vet jeg mange på DMMH er opptatt av. 
 - Barnehagelærere gjør en viktig innsats for den mest bærekraftige ressursen vi har, nemlig barna.
- Prestisjefull utdanningspris til utviklingsprosjekt om barnehage i flyktningeleir
- Studentene digger foreleser Marit (51) Jeg blir så ekstremt rørt. (Nidaroshttp://https//www.nidaros.no/studentene-digger-foreleser-marit-51-jeg-blir-sa-ekstremt-rort/s/5-113-267732
 - Gjengen i ryggen
Publisert: 24.12.2021 00:00
Ønsker du mer informasjon om dette temaet? Kontakt en av våre eksperter