Facebook
Gå til innholdet
Lukk
img_0606

Åbo Akademi

I Vasa er hver 5. innbygger en student, dette gir Vasa et dynamisk studentpreg. Byen er et levende tospråklig sted og Åbo akademi er blant annet sterke på språkopplæring. Høgskolen tilbyr en barnehagelærerutdanning med fokus på å støtte barns tospråklighet. Åbo Akademi har mange tilbud innen lærerutdanning og pedagogikk. 
Universitets hjemmeside: https://www.abo.fi/
Informasjon om Vasa: https://www.vaasa.fi/sv/
Erasmus code: SF TURKU02

Hva kan du studere?

Åbo Akademi tilbyr både lærerutdanning i småbarnspedagogikk og lærerutdanning i småbarnspedagogikk, språkbad. Hvilke emner en tar tilpasses den enkelte student fra år til år. 

Språk

Åbo Akademi er et svensktalende universitet, praksis vil også være i svensktalende barnehage. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2019)
Studentbolig: NOK 3 500,-/mnd
Kollektivtransport: NOK 300,-/mnd
Levekostnader: Kostnadsnivået er ganske likt som i Norge

Stipend

Som Erasmusstudent til Åbo Akademi får du Erasmus+ stipend tilsvarende 460 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til Åbo Akademi inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale perspektiver". Alle emner en tar ved Åbo Akademi kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.