Facebook
Gå til innholdet
Lukk

HAWK University of Applied Sciences and Arts

Universitetets hjemmeside: https://www.hawk.de/en
Informasjon om Hildesheim: https://www.hildesheim.de/tourismus/english-information.html
Erasmus code: D HILDESH02

Hva kan du studere?

HAWK tilbyr utvalgte emner på engelsk. Emnevalget kan variere noe fra år til år. Her er noen eksempler på hva som tilbys i 2019:
- Diversity and Differences in Early Childhood Education
- Academic Writing
- Education Challenges in Time of Globalisation
- Improvise! Improv-Theatre in Easy English

Språk

De nevnte emnene foregår på engelsk. Det er en fordel om studenter til HAWK har basiskunnskaper i tysk. Praksisplass vil sannsynligvis være i en tysktalende barnehage. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2019)
Studentavgift: NOK 0,-
Studentkort (obligatorisk i Tyskland): NOK 3 200,-/semester. Dette inkluderer gratis offentlig transport i Hildesheim og Lower Saxony og studentrabatt på restauranter. 
Studentbolig: NOK 2 800,-/mnd + depositum
Levekostnader: NOK 7 500,-

Stipend

Som Erasmusstudent til HAWK får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til HAWK inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale perspektiver". Alle emner en tar ved HAWK kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.