Facebook
Gå til innholdet
Lukk
sjo

ISPA

Instituto Universitário de Psicologia Aplicada spesialiserer seg på psykologistudier, barnehagelærerutdanning og lærerutdanning. Engasjerte lærere og gode praksisplasser preger utvekslingen. ISPA ligger i den sjarmerende gamlebyen i Lisboa. Lisboa blir stadig rangert som en by vel verdt å besøke.  
Universitetets hjemmeside: http://en.ispa.pt/
Informasjon om Lisboa: http://www.visitlisboa.com/en
Erasmus code: P LISBOA17

Hva kan du studere?

Emnevalget kan variere litt fra år til år. Barnehagelærerutdanningen har høsten 2020 fusjonert inn i ISPA og med ny institusjon i ryggen, kan emnetilbudet forandre seg noe. Men for å gi et eksempel, så tok DMMH-studentene høsten 2019 følgende emner:
- Drama
- Teaching and Learning Sciences
- Teaching and Learning Expression
- Children's Literature
I tillegg har studentene 25 dager praksis i en lokal barnehage

Språk

Studiet undervises på en blanding av engelsk og portugisisk. ISPA pleier å velge praktisk orienterte fag til DMMH-studentene, slik at det skal være lettere språklig. Det kreves ikke forkunnskaper i portugisisk. ISPA tilbyr portugisiskkurs til sine internasjonale studenter og dette kan være nyttig å ta, særlig med tanke på praksis. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2019)

Studieavgift: NOK 0,-
Gjennomsnittlige levekostnader: NOK 5 500,-/mnd
Husleie: NOK 5-8 000,-/mnd
Kollektivtransport: NOK 400,-/mnd
Forsikring: NOK 1500,- for hele oppholdet

Stipend

Som Erasmusstudent til ISPA får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til ISPA inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale perspektiver". Alle emner en tar ved ISPA kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.