Facebook
Gå til innholdet
Lukk

University of Sopron

Universitetet i Sopron har tilbud barnehagelærerutdanning i 120 år, de siste 60 årene på høyere nivå. De er kåret til å ha den beste barnehagelærerutdanningen utenfor Ungarns storbyer. Det er enkelt å komme seg til Sopron; det er kun en times kjøring fra Wien. 
Universitetets hjemmeside: http://international.uni-sopron.hu/home
Video fra universitetet: http://uni-sopron.hu/videok
Informasjon om Sopron: http://www.sopron.hu/Sopron/portal/english
Informasjon om Ungarn: http://hungary.com/
Erasmus code: HU SPORON01
  

Hva kan du studere?
Emnevalget kan variere litt fra år til år. Høsten 2021 tar studentene følgende emner:

- Experiental learning in the nature
- Early Childhood Pedagogy
- Children's literature II
- Hungarian culture with experimental pedagogy
- Cross-culture communication

 Se universitets hjemmeside for en fullstendig oversikt over emner som universitet tilbyr på engelsk. 

I tillegg har studentene 25 dager praksis i en lokal barnehage

Språk

Universitetet i Sopron har et godt utvalg av emner som undervises på engelsk. I og med at Sopron ligger nær grensen til Østerrike, er det større sannsynlighet for at "folk på gaten" kan tysk heller enn engelsk. Basiskunnskaper i tysk kan derfor være en fordel.  

Økonomi

(Prisene gjelder for 2021)
Studieavgift: NOK 0,-
Husleie: 6500kr for hele oppholdet hvis en bor i studentbolig/hostel. Hver hybel har to rom, med to senger på hvert rom. En kan be om å få bo sammen med noen en kjenner. Det er ikke mulighet for enkeltrom. Standard er litt lavere enn hva en er vant til i Norge, men det er ansett som beste studentbolig i området. Booking av hybel går via universitetet. 

Kollektivtransport: Det er 10-20 minutter gåavstand mellom universitetet og sentrum, så kollektivtransport er ikke noe en trenger å benytte seg av i stor grad. . Om man derimot vil til Budapest (2t 30min) er det ca. 300kr for rundtur med tog. Prisen for å dra til Wien (1t 20min) er mellom 300-500 kr avhengig av hvilket tog man tar. Det er studentrabatt på tog. 

Matutgifter: Hybelen er ikke utstyrt med særlig til kjøkkenutstyr, så dette må en kjøpe selv - det er rimelig. Det er billig mat i matbutikkene. Å spise ute, inkludert mat og drikke, koster 40-120kr. 

Forsikring: NOK 1500,- for hele oppholdet

Stipend

Som Erasmusstudent til University of Sopron får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til University of Sopron inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale pespektiver". Alle emner en tar ved University of Sopron kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.