Facebook
Gå til innholdet
Lukk
madrid

Universidad Camilo José Cela

Universitetets hjemmeside: https://www.ucjc.edu/
Informasjon om Madrid: https://www.esmadrid.com/en
Erasmus code: E MADRID33

Hva kan du studere?

Emnevalget kan variere litt fra år til år. Høsten 2021 tar studentene følgende emner:
  • International education (3 ects)
  • Games and rhymes (3 ects)
  • Computer (3 ects)
  • Early teaching of second language (5 ects)
  • English resources: Analysis, production and adaptation (3 ects)
  • Spanish language (3 ects)
I tillegg har studentene 25 dager praksis i en internasjonal barnehage tilhørende universitetet.

Språk

UCJC har spansk som hovedspråk, men emnene som er listet over blir enten undervist på engelsk eller en blanding av engelsk og spansk. Det er ikke et krav om å kunne spansk, men det er en fordel. Praksis pleier å være i en engelskspråklig barnehage. 

Økonomi

(Prisene gjelder for 2021)
Studieavgift: NOK 0,-
Husleie: NOK 7-10 000,- for 4-roms leilighet i sentrum av Madrid. 
Månedlige levekostnader: NOK 7 000,-
Kollektivtransport: NOK 200/mnd
Forsikring: NOK 1500,- for hele oppholdet

Bolig: Bolig må en ordne selv på det private markedet. Strøm og vann er ikke alltid inkludert i leien, det anbefales å se etter boliger med fast pris på strøm og vann. Begge deler er relativt dyrt hvis det betales separat. 

Transport: Metro og buss er avgjørende for å komme seg til/fra UCJC. En bør kjøpe et personlig Transportation Card, bestill gjerne dette på forhånd. For personer under 26 år koster det 20€ i måneden for all soner. For personer over 26 år må man betale for hver sone man trenger. UCJC ligger et stykke unna sentrum og kostnaden for offentlig transport blir 80€ i måneden hvis man bor i sentrum. 

Stipend

Som Erasmusstudent til UCJC får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til UCJC inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale perspektiver". Alle emner en tar ved UCJC kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.