Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Palacký University

Palacký University (UPOL) vant høsten 2019 en prestisjetung pris for internasjonalisering av utdanning. Å ta imot internasjonale studenter er noe de satser på. UPOL ligger i byen Olomouc i Tsjekkia. 
Universitetets hjemmeside: https://www.upol.cz/en/
Informasjon om Olomouc: https://www.czechtourism.com/t/olomouc/
Erasmus code: CZ OLMOUC 01

Hva kan du studere?

Emnevalget kan variere litt fra år til år. Høsten 2021 tar studentene følgende:
Czech Pre-school Education - Theory and Practice.
Studiet inkluderer følgende temaer:
- Diversity of Life in the Czech Republic and Home Country
- Education
- Czech Language
- Multicultural Education
- Art and Craft
- Special Education
I tillegg har studentene 25 dager praksis i en lokal barnehage.

Økonomi

(Prisene gjelder for 2021)
Bolig: 1000 kr/mnd i studentbolig. Da deler en rom med en eller to andre studenter. Internasjonale studenter har boliggaranti i disse studentboligene. Dersom en velger å leie på det private markedet, må en ordne dette selv. Ved hjelp av lokale kontakter har høstens utvekslingsstudenter funnet en leiligheten til 2000kr/mnd/pers. Leier en via Airbnb eller tilsvarende, må en regne med å betale mye mer.

Kollektivtransport: 180 kr for 3 måneder, dette gjelder for buss og trikk i hele byen.

Studentrabatt: Ved å kjøpe et ESN-kort (100kr) som gir rabatt på veldig mye annet. 

Matutgifter: Det er generelt veldig billig, å spise på restaurant er ikke så mye dyrere enn å lage mat selv. En god middag for to, med mat og drikke, ligger på ca 250 kr.  

Stipend

Som Erasmusstudent til UPOL får du Erasmus+ stipend tilsvarende 410 Euro i måneden. 80% blir utbetalt før utreise, de resterende 20% blir utbetalt etter hjemkomst og fullføring av rapporter. 

Som Erasmusstudent kan en få ordinær støtte fra Lånekassen og ekstra reisestøtte. Se Lånekassen for oppdatert informasjon.

Faglig godkjenning

Utveksling til UPOL inngår i fordypningen "Barnehager i internasjonale perspektiver". Alle emner en tar ved UPOL kan innpasses i graden ved DMMH, så lenge de har blitt forhåndsgodkjent og er fullført og bestått. 

På lik linje med de andre fordypningene, har en mulighet til å søke om videreutdanning og masterprogrammer ved DMMH etter fullført bachelorgrad.