Facebook
Gå til innholdet
Lukk

Lese- og skrivevansker, dysleksi

Studenter med dysleksi kan ta kontakt med studieveileder for å få informasjon om tilrettelegging. 

LYDBØKER

Du kan søke om å få låne lydbøker via Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek. Her finnes en del av pensumbøkene for barnehagelærerutdanning, men man er ikke garantert at alle bøkene ligger her. 

SKRIVESTØTTEPROGRAM

Lingdys og Lingright er lese- og skriveverktøy i norsk og engelsk som er utviklet for personer med dysleksi eller andre former for lese- og skrivevansker. Textpilot er et tilsvarende program som også gir lese- og skrivestøtte i norsk og engelsk.

Du som er under utdanning og har dokumentasjon på at du har spesifikke lese- og skrivevansker (for eksempel dysleksi), kan søke NAV hjelpemiddelsentral om Lingdys/Lingright (lingit.no) eller Textpilot. Det gjør du ved å benytte søknadsskjema fra NAV. Vi kan bistå deg med å søke dersom du ønsker det. Du finner også mer informasjon på Lingit sine nettsider. 

Fritak fra sidemål

Dersom du tidligere har hatt fritak fra sidemål i videregående skole, kan du søke om fritak fra arbeidskrav på sidemål ved DMMH. 

 

Logoped

Dersom du ikke allerede har vært på utredning for lese- og skrivevansker, kan studieveileder henvise deg til logoped. Ta kontakt pr. e-post for å avtale et møte, eller kom innom kontor 113 i hovedbygget. 

TIPS til studenter

Nettsiden Appbiblioteket har samlet ulike applikasjoner som kan hjelpe mennesker med lese- og skrivevansker i hverdagen. Nettstedet er utviklet av NAV, og inneholder beskrivelser av applikasjonene i tillegg til nyttige tips. Spørsmål om tilrettelegging